Pogledajte naš najnoviji projekt i inspirirajte se

CENTAR ZA PODUZETNIŠTVO I NOVE TEHNOLOGIJE ŠIBENIK


Od ove jeseni Šibenik, Hrvatska, ali i regija postat će bogatije za jedan novi centar za nove tehnologije i poduzetništvo. Nazvali su ga Trokut, a prostirat će se na dvije etaže ukupne površine 2.084 metara četvornih te će biti, najsuvremenije opremljen za što je zadužena firma Primat Logistika.
 
U samom centru koji je smješten u Mandalini, predviđeno je tako 28 funkcionalnih jedinica, fleksibilni prostori, Fab lab radionice, uredi, kabine i drugo, a iza ovog hvalevrijednog projekta stoji šibenski Arhitektonski biro Prostor.
 
Ovim kompleksom želi se prije svega privući milenijalce iz Hrvatske, ali i one iz regije te iz svijeta. Uz to, s Trokutom ciljanju na mlade poslovne ljudi koji izlaze iz uobičajenog modela poslovanja, odnosno traže neke nove modele, avanture, okruženje u kojem će razvijati svoje poslove, ali pritom uživati i u lijepim stvarima života, kakve Šibenik ima za ponuditi. No, cilj centra Trokut je prije svega omogućiti prostor za rad mladim poduzetnicima iz IT sektora koji će u konačnici stvarati pozitivnu poslovnu klimu i otvarati nova radna mjesta u Šibeniku.
 
"IT tehnologija najbrže je rastuća tehnologija u svijetu. U tom pogledu Trokut nam otvara mogućnosti za podizanje inovativnosti u Šibeniku te daje prostor i priliku svima koji žele početi razvijati privatni biznis, a nemaju otkud krenuti u realizaciju zbog nedostatka prostora i novca. Grad će im to omogućiti, dati im opremljen prostor i najpovoljnije uvjete. Dakle, nije interes Grada zaraditi, nego europskim novcem omogućiti mladim ljudima da startaju. Oni će nama dati svoje znanje i ambiciju, a mi ćemo njima omogućiti prostor i vrijeme za realizaciju projekta. U konačnici, naš je cilj da ti poduzetnici postanu samoodrživi kako za sebe, tako i za svoje zaposlenike”, izjavio je gradonačelnik Željko Burić.
 
Još jedna velika posebnost ovog huba jest i ta što će se zahvaljujući Trokutu Šibenik pozicionirati istovremeno kao mjesto za odmor, ali i destinacija za sve one koji žele raditi prema vlastitim uvjetima. Upravo zato, iz Trokuta ističu kako je on sinonim za holiwork, odnosno mjesto gdje se susreću odmor i rad (holiday & work).
 
Zahvaljujemo Gradu Šibeniku što nam je omogućio da budemo dio ovog fantastičnog projekta u kojem smo još jednom dokazali da je spoj tehnologije, obrazovanja i modernog funkcionalnog uređenja sadašnjost i budućnost svakog modernog infrastrukturnog projekta. Za više informacija slobodno nam se obratite!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se